Het weer in Düsseldorf

Voor Nederlandse en Belgische toeristen heeft Düsseldorf een redelijk herkenbaar klimaat. Ook Düsseldorf kent en gematigd zeeklimaat, dat beïnvloed wordt door de golfstroom. Het weer in Düsseldorf kan wispelturig en soms zeer onvoorspelbaar zijn. Dat maakt het soms lastig om ver vooruit een stedentrip naar Düsseldorf te boeken. Wie garantie wil hebben op mooi weer die kan meestal slechts een of twee dagen vooraf zijn/haar reis naar Düsseldorf boeken. Düsseldorf kent vier seizoenen.

Klimaatinfo van Düsseldorf

Wil je alle klimaatstatistieken en klimaatfeiten van Düsseldorf zien? Wil je kijken hoe warm het is en hoe groot de kans is dat je te maken krijgt met regen of juist zonnig weer? Op de website klimaatinfo.nl vind je uitgebreide klimaatinfo over Düsseldorf. Daar kun je de klimaattabellen zien waarin klimatologische gegevens staan zoals de gemiddelde maximumtemperaturen, minimumtemperaturen, aantal millimeter neerslag per maand en hoe vaak de zon schijnt.

Bekijk de klimaatinfo van Düsseldorf

Winter

De winter valt in december, januari en februari. In deze periode is het koel waarbij het slechts af en toe echt koud wordt. De winters zijn overwegend grijs. Het aantal zonuren is in januari en februari beperkt tot gemiddeld 1 uur per dag. Soms laat de zon zich dagenlang niet zien. De dagtemperatuur ligt in de winter meestal tussen de 0 en 10 graden Celsius. ‘s Nachts is er een redelijke kans op lichte tot matige nachtvorst. Bij een oostelijke stroming kan er echter zeer koude lucht vanuit Rusland aangevoerd worden, waarbij strenge vorst mogelijk is. Ongeveer de helft van de neerslag in de winter valt in de vorm van (natte) sneeuw.

Winter in Düsseldorf

Voorjaar

Het voorjaar begint in maart en duurt tot en met mei. Dit is een periode waarin flinke temperatuurschommelingen voor kunnen komen. Zo kan het tot begin mei ‘s nachts vriezen en is een vlok sneeuw in april ook nog mogelijk, terwijl soms eind april de eerste zomerse temperaturen al gemeten worden. Het aantal zonuren neemt in deze periode flink toe.

Zomer

De zomermaanden in Düsseldorf zijn juni, juli en augustus. De warmste periode valt meestal tussen de tweede week van juli en de derde week van augustus. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 23-24 graden Celsius, maar uitschieters richting of zelfs boven de tropische waarde van dertig graden zijn dan zeker mogelijk. In de zomer neemt ook de kans op een flinke regen- of onweersbui toe.

Najaar

Vanaf eind augustus neemt de kans op zomerse dagen snel af en kondigt de herfst zich aan. Hoewel je in september en zeker ook nog in oktober heerlijke nazomerdagen kunt hebben, is de kans ook steeds groter dat je te maken hebt met onbestendig weer. Regen en soms harde wind kunnen Düsseldorf teisteren in het najaar. De temperatuur gaat ook stapsgewijs naar beneden. November is een maand waarin het weer zelfs al een beetje winters karakter kan hebben. Er zijn echter ook novembermaanden waarbij het grotendeels rustig en vrij aangenaam najaarsweer is met temperaturen die tussen de tien en vijftien graden vallen. In combinatie met een najaarszonnetje kan het dan nog heerlijk zijn in de stad.

Het weer in Düsseldorf